Over Boardgame Merchant

Wie is de Boardgame Merchant?
Ik ben Stefan Roest en ik ben de Boardgame Merchant. Al jaren speel ik bordspellen met een vaste vriendengroep en meestal spelen we 1-2 keer per maand een weekendje bordspellen. Ook spelen wij veel digitale spellen. Maar dat maakt het spelen van analoge spelen des te leuker omdat we elkaar dan ook weer eens in het echt zien.

Boardgame Merchant is een éénmanszaak en dat betekent dat ik de persoon achter alles ben. De website, de social media kanalen, de verkoop, de chat, de nieuwsbrief, de emails, etc. Eigenlijk alles! Hier en daar heb ik natuurlijk hulp gekregen.  Zo is er hulp gekomen van vrienden voor feedback en hulp met een paar technische dingen, hulp met het bedrijfsgedeelte is van mijn ouders gekomen en het logo is ontworpen door een goede vriend van me die heel goed is in digitale art. Zijn werk kan je hier vinden. Dus grotendeels ben ik het maar hier en daar is er wel hulp geweest van vrienden en familie.

Waarom Boardgame Merchant?
Nou… In de meeste spellen ben ik ook de speler van de groep die meestal wel probeert te winnen door handel te voeren.  In het spel 7 Wonders bijvoorbeeld speel ik het liefst Petra en zal ik waarschijnlijk eindigen met de meeste gele kaarten. In Machiavelli kiezen andere spelers meestal de handelaar of dief als ze de moordenaar zijn en gericht mij willen dwarsbomen. En ook in videogames ben ik vaak degene die het snelst een engine kan ontwikkelen om inkomsten te genereren. Kortom ik heb best een duidelijke speelstijl. 😛

Mijn huidige top 10 bordspellen:

 1. Terraforming Mars
 2. Clank!
 3. Viscounts of the West Kingdom
 4. Architects of the West Kingdom
 5. Ark Nova
 6. Everdell
 7. Unmatched
 8. Tapestry
 9. Paladins of the West Kingdom
 10. Raiders of the North Sea

Waarom begonnen met een webshop?

Ik ben in 2019 afgestudeerd als Communicatie en Multimedia designer en om dat heel simpel uit te leggen. Ik heb gestudeerd om ‘voornamelijk’ voor digitale platformen te ontwikkelen en om deze te onderhouden. Na deze opleiding heb ik een korte break genomen en daarna ben ik vol aan het solliciteren gegaan. Helaas na een jaar lang solliciteren kreeg ik meestal hetzelfde antwoord. “Je hebt niet genoeg ervaring”. Dus tsja… het standaard antwoord.

In 2020 begon dus het idee te vormen van: “Als ik nergens de kans krijg om ervaring op te bouwen. Dan maak ik die zelf wel!” Dus waarom niet een webshop? Maar dan wel het liefst met spullen waar ik een passie voor heb en waar ik ook nog wel kansen in zie voor de markt. Dan blijf ik altijd geboeid en kan ik betere hulp aanbieden. Bordspellen it is! Ik was zelf namelijk ook altijd wel op de jacht naar spellen die bij mijn vriendengroep in de smaak kon vallen, maar ik merkte bij veel spellen dat ze zo moeilijk verkrijgbaar zijn. Ik was heel benieuwd naar de wereld achter de schermen en dit is de perfecte kans om daarachter te komen!

Ik ken zelf ook de struggles om naar een specifiek spel te zoeken. Zo zocht ik jaren naar het spel Candamir en deze heb ik nooit kunnen vinden en is inmiddels weer uit print. Balen, maar het is helaas zo. Ik hoorde hier en daar vergelijkbare verhalen dus dat was ook extra motivatie om deze webshop te starten. Als je gewoon op zoek bent naar een spel, dan is het wel zo tof als deze ook daadwerkelijk gespeeld kan worden!

Wat zou de droom zijn?

Wat ik graag zou willen bereiken met deze webshop is om boardgames meer mainstream te maken. In mijn belevingswereld denken de meeste mensen bij boardgames al snel aan Catan, Monopoly en Risk. Dit zijn zeker prima boardgames maar er is zoveel meer. Er komen steeds vaker bordspellen met redelijk wat diepgang en ze beginnen ook steeds meer aan te voelen als echte volwaardige games i.p.v. spellen waarin alles afhangt van dobbelsteenworpen. De spellen die wat meer diepgang bieden zijn exact de spellen die ik graag op de webshop wil hebben. Mijn missie is daarom om een breed assortiment te hebben met spellen die net dat stapje verdergaan tot en met “Big Meaty Games”.

Ook wil ik graag zoveel mogelijk vertellen over boardgames. Naast de “Merchant” ben ik misschien ook wel een beetje de “Bard” op dat vlak. Daarom kan je mij altijd op Twitter bereiken met vragen over spellen of misschien heb je een spel die je graag zou willen zien op de shop. Laat mij dit vooral weten zodat ik dit mee kan nemen op mijn avonturen bij de ambachtslieden. 

Bedrijfsgegevens:

Boardgame Merchant
Wijting 44
3225XL Hellevoetsluis

E-mailadres: info@boardgamemerchant.nl

IBAN: NL44 INGB 0009 3891 19

KvK-nummer: 78681308
BTW-indentificatienummer: NL003364328B59

0
  0
  Jouw mandje
  Je winkelmandje is leegTerug naar de shop
  Scroll naar boven