Over Boardgame Merchant

Wie is de Boardgame Merchant?

Ik ben Stefan van de Boardgame Merchant. Al jaren speel ik bordspellen met een vaste vriendengroep en meestal spelen we 1-2 keer per maand een weekendje bordspellen. Ook spelen wij veel digitale spellen. Maar dat maakt het spelen van analoge spelen des te leuker omdat we elkaar dan ook weer eens in het echt zien.

Ik ben ook de speler van de groep die meestal wel probeert te winnen door handel te voeren.  In het spel 7 Wonders bijvoorbeeld speel ik het liefst Petra en zal ik waarschijnlijk eindigen met de meeste gele kaarten. In Machiavelli kiezen andere spelers meestal de handelaar of dief als ze de moordenaar zijn en gericht mij willen dwarsbomen. En ten slotte in de videogame Northgard ben ik vaak degene die het eerst wordt aangevallen omdat ik te hard op de economische overwinning ga. Kortom ik heb best een duidelijke speelstijl.

Mijn huidige top 10 bordspellen:

  1. 7 Wonders
  2. Kwakzalvers van Kakelenburg
  3. Everdell
  4. Tiny Towns
  5. Smash Up
  6. Architects of the West Kingdom
  7. Wingspan
  8. Obscurio
  9. Vault Wars
  10. Magic the Gathering

Waarom begonnen met een webshop?

Ik ben begonnen met een webshop omdat ik voornamelijk merkte dat veel bordspellen die ik zocht moeilijk te verkrijgen zijn. Onze speelgroep houdt namelijk van bordspellen die net iets meer diepgang bieden dan Catan. Catan is zeker een leuke game, maar er zijn zoveel andere games. Ook viel het mij op dat in mijn omgeving er meer mensen last hebben van het probleem dat sommige nieuwe bordspellen moeilijk te verkrijgen zijn. Ik was heel benieuw naar de wereld daarachter en ik dacht bij mijzelf “waarom zou ik het niet zelf proberen om een webshop te beginnen?” En dat is de reden waarom Boardgame Merchant sinds september 2020 bestaat.

Boardgame Merchant Missie

Wat ik graag zou willen bereiken met deze webshop is om boardgames meer mainstream te maken. In mijn belevingswereld denken de meeste mensen bij boardgames al snel aan Catan, Monopoly en Risk. Dit zijn zeker prima boardgames maar er is zoveel meer. Er komen steeds vaker bordspellen met redelijk wat diepgang en ze beginnen ook steeds meer aan te voelen als echte volwaardige games i.p.v. spellen waarin alles afhangt van dobbelsteenworpen. De spellen die wat meer diepgang bieden zijn exact de spellen die ik graag op de webshop wil hebben. Mijn missie is daarom om een breed assortiment te hebben met spellen die net dat stapje verdergaan tot en met “Big Meaty Games”.

Ook wil ik graag zoveel mogelijk vertellen over boardgames. Naast de “Merchant” ben ik misschien ook wel een beetje de “Bard” op dat vlak. Daarom kan je mij altijd op Twitter bereiken met vragen over spellen of misschien heb je een spel die je graag zou willen zien op de shop. Laat mij dit vooral weten zodat ik dit mee kan nemen op mijn avonturen bij de ambachtslieden. 

Bedrijfsgegevens:

Boardgame Merchant
Wijting 44
3225XL Hellevoetsluis

E-mailadres: [email protected]

IBAN: NL44 INGB 0009 3891 19

KvK-nummer: 78681308
BTW-indentificatienummer: NL003364328B59

Scroll naar top